Soğan Saplı Köfteli Patlıcan Sarma



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Soğan Saplı Köfteli Patlıcan Sarma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

25 gr tereyağı 4 sayı patlıcan 4 sayı domates 25 gr kaşar 6 nüsha zinde sogan sapı 500 gr kıyma 1 nüsha sogan 2 diş sarmısak 1 deste maydanoz 1 çay kaşıgı sodyum klorür,karabiber Patlicanlari uzunlamasina üce kesip (Tıpkı Patlicani uzunlamasina üce bölüyoruz) soguk suda 5 an büyüklüğünde beklettikten sonra zayıf kagit havluyla suyunu pir cektirene kadar bekletin. Önceleri kizdirdiginiz tereyağında kırıcı atesli tavada patlicanlari kizartip kagit havluyla tekrar ayni sekilde yagini cektirine büyüklüğünde bekletin. Domateslerinizi değirmi sekilde üce bölün ( Bir Domatesi yazma sekilde üce bölüyoruz). Domatesleri Kizartmayin. Köftesi icin, sogani,sarimsagi ve maydanozu kücük kücük dograyin ve tuzunu ve karabiberini ekleyip hepsini güzel yogurun, Hazirladiginiz kiyma harcini 6 esit parcaya bölüp değirmi sekilde köfteler hazirlayin ve hazirladiginiz kiyma köfteleride ilkin ısıtlmis ağır sıklet atesli tavada güzel kizartin. Sogan saplarini pınar suda bekletin ve yumusamasini saglayin. Kızartilan patlicanlarin icine geçmiş domates üzerine kiyma köfte ve onun üzerine peynir dilimini koyarak sogan sapiyla baglayin. en üst yerine tepsiye dizdigimiz Köfteli Patlican Sarmasini 180 rütbe Firinda 15 dakika büyüklüğünde pisirerek servis yapin.
Sonraki Yazı
Next Post »