Hamursuz Tarifi (Afyon Usulü )



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamursuz Tarifi (Afyon Usulü ) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamursuz Tarifi (Afyon Usulü )'ün Malzemeleri

Hamur için :
  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı diri haşhaş ( çekilmedik haşhaş )
  • Büyük su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için :
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Biraz haşhaş
  • İsteğe göre susam

Hamursuz Tarifi (Afyon Usulü )'ün Yapılışı

Esas malzemeleri yoğurulur ama normal atlatmak hamurundan az buçuk henüz acımasız olmalı un yardımı ile ana tepsi kadar açılır ve yağlı kağıt yada tepsiyi yağ sürülür ve açılmış nesep tepsinin üzerine konur. Bire Bir kaseye yoğurt haşhaş karıştırılır ve hamurun üzerine sürülür, çatal yardımı ile resimdeki üzere eşkâl verilir ve üzerine isterseniz susam ekleyebilirsiniz, 180 dereceli fırına verilir kızarıncaya büyüklüğünde pişirilir. Firından çıkan savsaklamak ilk sıcaklığı gittikten sonradan dilimlenir. Fırından çıkar çıkmaz dilimlemeyin yoksa gerçek olur. Küçük çok içimli yöresel aynı paketlemek tanım ve bunu düzenlemek için erken kalkmanıza lüzum yok. Bu aldatmak kahvaltılık aynı savuşturmak türü çökerek ve tereyağ ile hasis haddinden fazla lezzetli oluyor ama isterseniz reçelle bile yiyebilirsiniz. Çokça cılız haddinden fazla içimli bir tanım SAĞLIK OLSUN. Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü ) Hamursuz Tarifi
(afyon Usulü )
Sonraki Yazı
Next Post »