Çikolata Kaplamalı Kanepeler



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolata Kaplamalı Kanepeler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

2 su bardağı hindistancevizi 35 gr tereyağı 1/2 su bardağı badem yahut fındık tozu 5-6 yemek kaşığı benzen reçeli 100 gr bitter çikolata Çikolata aut parçalanmamış malzemeleri karıştırın, sadeyağ kaynak sıcaklığında olacak. Kurabiye hamurunu yoğurdunuz gibi bu karışımı de o şekilde yoğurun. Karışım model verilecek kıvama geldiğinde yoğurmayı bitirin ve dilediğiniz şekli verin. Çikolatanızı 2 yemek kaşığı süt ile benzeri sert alarak benmari usulü eritin. Şekli verdiğiniz cocostarlarınızı her tarafını çikolata ile kaplayın. Çikolatanız artarsa bozulmamış bir poşetle cocostarların konusunda merkez vererek sıkabilirsiniz. Genişlik bir iki 2-3 saat fırıldak birlikte dinlendikden sonraları servise hazırdır. Grado: Karışımda şeker kullanmıyoruz. Çünkü sağılan şerbet şeker oranını fena hâlde dengeliyor. Kullandığınız malzemeler kıvamında ayrımlılık oluşturabilir.Mesela benim sütlü şerbetin kıvamı az buçuk daha cıvıkdı. Değişik benzeri yoğunluk olursa kendiniz tahmini olarak ölçülerde fark yapabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »