Ahududulu Sütlü İrmik Tatlısı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ahududulu Sütlü İrmik Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

25 gr sadeyağ 1 litre süt 9 yemek kaşıgı şeker hastalığı 9 yemek kaşıgı irmik 1 paket çıkarma jölesi 50 gr ağaç çileği 25 gr dövülmüş fıstık 1 su bardagı süt Sütü tencereye koyalım. İçine 9 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ve tereyagını koyup, karıştırarak pişirelim. Akla Yatkın ayrımsız borcama dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımızın üzerinde ahududuları dizelim ve tarh jölesini poşetin arkasındaki tanıtmalık bakarak hazırlayıp üstüne dökelim. Ayn sıcaklığında geldiğinde buzdolabına koyup sunma birkaç 3-4 saat dinlendirelim. Tatlımız servise amade.
Sonraki Yazı
Next Post »