Zeytinyağlı Barbunya



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Zeytinyağlı Barbunya tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • 1 bardak sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce yağımızı koyup soğanları küp küp doğruyoruz, ben barbunyamı difrizden çıkarmıştım bu yüzden bir beş on dakika önce çıkarırsanız iyi olur ardından patatesleri de küp küp doğrayıp soğanların üzerine koyuyoruz ,ardından havuçları da doğrayıp atıyoruz, bunlar biraz piştikten sonra barbunyayı ilave edip kavuruyoruz ,barbunyalar yumuşayınca da suyumuzu ekliyoruz, baharatları dilediğiniz kadar katabilirsiniz ,ardından kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz, afiyet olsun :)
Sonraki Yazı
Next Post »