Kaşarlı Tavuklu Patates



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kaşarlı Tavuklu Patates tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kaşarlı Tavuklu Patates Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
ÜZERİ İÇİN
  • Rendelenmiş kaşar (istediğiniz kadar)

Kaşarlı Tavuklu Patates Tarifi'nin Yapılışı

Merhaba hanımlar; Tavuk göğsünü buzluktan çıkartıktan sonra buzu eriyene kadar bekleyin daha sonra suyun içine koyup 10 dk haşlayın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp 10 dk suda haşlayın. Sonra da kırmızı, yeşil biberi ve soğanı doğrayın. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra küp şekilde doğrandıktan sonra derin bir kaba alın. Patatesleride ve diğer malzemeleride içine ekleyin. Tuz, biber salçası, domates salçası ve karabiberi ekleyip karıştırın. (Ben davul fırında yaptığım için derece vermicem .sizler fırınlarınızı istediğiniz gibi ayarlarsınız)Yemeği fırına vermeden 5 dk önce açın. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra borcama yayın ve fırına verin yemeği. Biberler kendinden geçtikten sonra yemeği fırından çıkartın ve rendelemiş olduğunuz kaşarı üzerine güzelce dağıtın. Kaşar eridikten sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN ❤
Sonraki Yazı
Next Post »