Zeytinli Tavuk Yahnisi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Zeytinli Tavuk Yahnisi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1.5 kg Tavuk 300 g Yeşil Zeytin 1 Adet Sıska Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Nüsha Limonun Suyu 1 Lezzetli Kaşığı zencefil tozu 1 Şekerli Kaşığı Kimyon 1 Lezzetli Kaşığı Toz Al Biber 1 Çorba Kaşığı Un 300 ml Su 5 Arka Maydanoz 3 Arka Taze Nane 2 Öz Kaşığı Sodyum Klorür Tavuğu parçalara ayıralım. Zeytinleri sevimsiz suda beklemeye alalım. Zeytinyağını yalpık tıpkı tencereye dökelim ve üzerine tavuk parçalarını yerleştirelim. terbi şeklinde dilimlediğimiz soğanı, dövülmüş sarımsakları, zencefil tozunu, kimyonu, al biberi ve tuzu arttırma edelim. Tencerenin kapağını kapatarak 15 an kısık ateşte, tavukları arada ast dal ederek pişirelim. Önceki bölümün pişme süresi bittiğinde sulandırdığımız unu tencereye dökelim. Suyun kalanını üstelik ekleyerek 30 an dokunaklı ateşte pişirmeye devam edelim. Gene arada tavukları zir üst edelim. Daha sonraları soğuk suda beklettiğimiz zeytinleri süzelim, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyelim. Zeytinleri, kıydığımız naneyi yahut maydanozu ve sulu zırtlak suyunu karıştırarak yemeğe ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak 15 zaman daha pişirelim.
Sonraki Yazı
Next Post »