
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Patlıcan Saksı Kebabı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
2 Skor Bostan Patlıcanı 400 g sotelik kuşbaşı cilt 2 Nüsha Zayıf Soğan 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Nüsha Sivribiber 2 Skor Domates 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Öz Kaşığı Karabiber 2 Çay Kaşığı Tuz Yeteri Büyüklüğünde Kızartmak üzere sıvıyağ Beşamel sos için: 2 Çorba Kaşığı sadeyağ 2 Çorba Kaşığı un 1 Su Bardağı benzin 2 Çay Kaşığı tuz 4 Çorba Kaşığı rende kaşar Sos amacıyla: 1 Su Bardağı su 1 Çorba Kaşığı salça 1 Öz Kaşığı Tuz 1 Öz Kaşığı zeytinyağı Patlıcanları ortadan ikiye bölüp tuzlu suda 20 an bekletelim. Suyunu süzüp patlıcanları güzel yıkayalım ve kurulayalım. Dip aşağılık tıpkı tavaya patlıcanları kaplayacak büyüklüğünde hazır para yağ koyup kızdıralım ve patlıcanları kızartalım. Fazla yağını süzdürdüğümüz patlıcanları fırın kabına alalım, kaşıkla içlerine bastırarak çukurlaştıralım. Öte yanda soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyelim. Etleri koyup kavuralım. Çekirdeklerini çıkardığımız biberleri oldukça doğrayıp etlere arttırma edelim ve biraz elan kavuralım. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri da minik minik doğrayıp ekleyelim, az buçuk yumuşadıklarında salçayı birlikte katalım. 1 akarsu bardağı su koyup karabiber ve memleha tatlandıralım, ocağın altını kısalım. Etler suyu çekince ocağı kapatalım. Etleri, çukurlaştırdığımız patlıcanların içine dolduralım. Beşamel sosu alıştırmak için ayrıksı tıpkı tencerede tereyağını eritelim, unu ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Sütü ekleyip koyulaşana büyüklüğünde çırparak pişirelim. Tuzu bile ilave edip ocaktan alalım. Beşamel sosu, etlerin üzerini kaplayacak şekilde paylaştıralım. Yeryüzü antrparantez birlikte rendelenmiş kaşar peyniri peynirini serpelim. 1 akarsu bardağı kaynamış suyun zarfında 1 yemek kaşığı salçayı çözderelim, biraz tuz ve birkaç damla bile zeytinyağı katıp karıştıralım. Bu karışımı fırın kabına dökelim. Önceleri ısıtılmış 220 derecelik fırında peynirler eriyene büyüklüğünde patlıcanlarımızı pişirelim. Hamam isıdam servis edelim.
İfadelerEmoticon