Tutmaç Çorbası (Kütahya)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tutmaç Çorbası (Kütahya) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tutmaç Çorbası (Kütahya) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tutmaç hamuru
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber, karabiber, nane

Tutmaç Çorbası (Kütahya) Tarifi'nin Yapılışı

Edebiyat tutmaç hamurlarımızı kesip kurutuyoruz .Cam kavanozda saklıyoruz. Kütahya ’de Ramazan ayının elzem çorbasıdır. Ego yoğurtsuz yapıyorum dileyenler yoğurtlu yapabilir. Mercimeklerimizi yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayalım. çorba tenceremize yağımızı ve teferruatlı doğranmış soğan ve sarımsağı koyup pembeleşinceye büyüklüğünde kavuralım, üzerine salça, biber ve rendeli domatesimizi ekleyip kavurmaya bitmeme edelim. Baharatlarımızı de atıp kaynamış suyumuzu tenceremize alıyoruz. Sıra geldi yasmık ve tutmaçlarımızı koymaya. Tuzumuzuda ekleyip tutmaçlarımız yumuşayıncaya kadar kilolu ateşte pişiriyoruz. Hamam servis ediyoruz. Sağlık olsun ballar. Sizce bu tarif emekli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Tamam
  • Müfit
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Tutmaç Çorbası (kütahya)Tutmaç Çorbası (kütahya)
Sonraki Yazı
Next Post »