Hindistan Cevizli Lokumlar



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hindistan Cevizli Lokumlar tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hindistan Cevizli Lokumlar Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağından biraz fazla un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Lokumlar Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tenceremize 250 gram yağımızı atıp güzel eritiyoruz, üstüne 2 su bardağından 2 yemek kaşığı büyüklüğünde birlikte çok unu ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz unun kokusu çıkınca 2 su bardağı şekerimizi ilave ediyoruz ve fena hâlde karıştırıyoruz, vahim ateşte üstüne 1 litre sütümüzü topaklanmaması amacıyla yavaş yavaş ilave ediyoruz ve yanmaması için alelacele derin muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz ,daha sonraları tenceremizi ateşten alıyoruz ve 1 istenirse 2 paket vanilyamızı karışıma arttırma edip sunturlu karıştırıyoruz tencerimizi muallel saat soğumaya bıraktıktan sonra isterseniz tencere ile isterseniz karışımı tıpkısı kabın içine koyup buz dolabında 1-1, 5 saat bekletiyoruz. Bekletildikten sonradan tiran kıvama gelen karışımı buzdolabından çıkarıp ceviz kadar parçalar kopararak yuvarlıyoruz ( isteğe göre daha büyükte benzer ) daha sonraları Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza dizelim. Ben üzerini renkli eti puf şekerleri ile süsledim sizde dilek ettiğiniz şekilde süsleyip izzetüikram edebilirsiniz, afiyet olsun :) Sizce bu tanım zahmetli mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
  • Olur
  • Faydalı
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »