Tavuklu Kapama (Gaziantep)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavuklu Kapama (Gaziantep) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

6 Nüsha piliç incik (baget) 3 Su Bardağı Trakya Baldo pirinç 4.5 Akarsu Bardağı ısıdam tavuk suyu 1 Adet Sıska Soğan 1 Çay Bardağı Ayçiçek Düşman 1 Çorba Kaşığı domates salçası yahut domates püresi Karabiber Sodyum Klorür Sıska piliç incikleri bire bir tencereye koyup konusunda su ilave edin. Tezyifkâr tıpkı zayıf soğan ve develik yaprağı ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp etleri bir kenara çıkarın. Pirinci ılık suda 10 dk bekletip yıkayın ve süzün. Ayrımsız tencerede doğranmış arık soğanı ayçiçek yağında kavurun. Domates püresini ya de salçasını ekleyip kavurmaya bitmeme edin. Sodyum Klorür, karabiber ekleyin. Pirinci ilave yazar biraz kavurun. Kebap pirinci uygun boyda bire bir fırın kabına boşaltın. Üstüne tavuk parçalarını yerleştirip sıcak tavuk suyunu gezdirerek dökün. Üstüne tıpkı kap yahut folyo kapatıp tepsiyi 170 C da ısıtılmış fırına verin. 10 dakika pişirdikten bilahare üzerindeki kapağı evet bile folyoyu alıp pirinçler suyunu çekene büyüklüğünde tahminî 10 dk elan pişirin. Sıcak yerine servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »