Özbek Pilavı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Özbek Pilavı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

250 g Kuşbaşı Dana Eti 40 g Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Akarsu Bardağı Baldo Pirinç 1 Sayı Soğan 3 Adet Havuç 1 Lezzetli Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Sodyum Klorür Yeteri Kadar Su Düşman pilav tenceresine alıp kızdırın. Berduş yağa hitit ekleyip kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ten suyunu bırakıp rezerv, rendelenmiş havucu ekleyin ve biraz kavurun. 3 akarsu bardağı yunak su arttırma yazar 20-25 dakika etler yumuşayana ve suyunu çekene büyüklüğünde pişirin. Ilık suda bekletilip süzgünleşmiş pirinci ete ilave edin. Üzerine 3 su bardağı hamam akarsu ekleyin. Yavaş ateşte suyunu çekene büyüklüğünde pişirin. Demlenmeye bırakın. Pilavı harmanlayıp üzerine biraz eskimemiş baharat serperek hamam servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »