
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Şehriyeli Mercimekli Bulgur Pilavı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
2 Akarsu Bardağı Pilavlık Bulgur 1 Su Bardağı haşlanmış yeşil yasmık 1/2 Akarsu Bardağı tel şehriye 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 4 Akarsu Bardağı yunak su yahut et suyu Yeteri Kadar Sodyum Klorür, karabiber, nane, kimyon 1 kaşık yağı ayırıp artan 3 kaşık düşman pilav tenceresinde ısıtıp tel şehriyeyi ekleyin ve altın rengi ilim alana büyüklüğünde kavurun. Bulguru benzeri süzgecin içinde cari suyun altına tutarık yıkayıp süzün ve şehriyeye ekleyin. Haşlanmış mercimeği dahi ekleyip karıştırın. Sodyum Klorür, karabiber, kimyon ve nane ilave edin. 1 kaşık yağda biber salçasını kavurun. Üzerine 1 boduç su ekleyip salçayı açın ve pilava arttırma edin. 3 çamçak elan sıcak akarsu ekleyip pahal ateşte suyunu çekene büyüklüğünde pişirin. ara sıra karıştırın.
İfadelerEmoticon