
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsili Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
Necmiye Batur 2 Kg. Ayıklanmış Hamsi 6 Sayı Cılız Soğan 2 Paket Kuş Üzümü 200 Gr. Kuru Üzüm 2 Su Bardağı Pirinç 1 Paket Dolma Fıstığı 1 Tatlı Kaşığı Arık Nane 1/2 Bağ Maydanoz 1/2 Demet Tendürüst Nane 1 Lezzetli Kaşığı Sodyum Klorür 1 Öz Bardağı Riviera Zeytinyağı 1 Çay Bardağı Ayçiçek Düşman Hamsilerimizi iyice yıkayalım ve sularını süzdürelim. Serbest bire bir tavaya Ayçiçek yağını koyalım. Soğanları kuşbaşı doğrayalım. Yağlarımızı koyduğumuz tavaya koyalım. Dolmalık fıstıkları de katıp pembeleşinceye büyüklüğünde kavuralım. Kavurma işlemi bittikten sonraları yıkamış olduğumuz pirinçleri soğanlı karışımımıza ekleyelim. Ardından kuru üzümü ve kuş üzümünü bile katalım. Tuz ve naneyi bile ekleyerek karıştıralım. 1 çamçak su ekleyelim ve ağır sıklet ateşte 5 zaman süresince pişirelim. Pilav piştikten bilahare genç nane maydanozları uzun ince doğrayarak içine katalım ve karıştıralım. Hamsili pilavımızın pilav kısmı bu şekilde müstahzar oldu. Deminden ilk kânun hamsilerimizi hazırlamaya geldi. Bunun için benzeri tepsi alalım. Ayıklanmış hamsileri tepsinin evvel yanlarına, sonraları üstelik tabanına dizelim. (Tepsinin arka kısmını tıkamak için bire bir hacim hamsi ayıralım.) Pilavı, hamsilerin üzerine yayalım. Tepsinin yanlarına dizdiğimiz hamsileri, pilavın üstüne kapatalım. Ortada örtüsüz küsurat alanı bile kenara ayırdığımız hamsilerle kapatalım. Üstüne üstelik zeytinyağımızı gezdirelim ve tıpkı cirim su ekleyelim. Hamsili pilavımızı 220 dereceye ayarlanmış fırına koyalım. Üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
İfadelerEmoticon