Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Pilav için:
- 3 su bardağı pirinç
İçi için:
- 250 gr kuşbaşı et
- 4-5 adet kırmızı tatlı biber ve yeşil biber
- 1 adet havuç
- Bezelye

Öncelikle kuşbaşı etimizi haşlıyoruz, daha sonradan iç malzemelerini bayağı adi doğruyoruz. Pilav tenceresine sakat paket margarin yada sadeyağ koyuyoruz, yıkamış olduğumuz 3 akarsu bardağı pirinci tencereye koyup bunaltıcı ateşte sunum şerha olacak şekilde karıştırıyoruz. Henüz sonraları haşlamış olduğumuz etin suyunu 5 buçuk çamçak suyu pirince katıyoruz. Tuzunu ayarlayıp ocağın altını hızla kapatıyoruz. Tenceredeki ten çepel tıpkı şekilde olan pirinçleri borcama döküyoruz, pilavın üzerine oldukça hasis doğradığımız sebzeyi ve hitit koyup ilkin ısıtılmış 200 merhale fırına veriyoruz. İçini çekene büyüklüğünde pişiriyoruz. Piştikten sonradan dinlenmeye bırakıyoruz. Keyif olsun.
Sizce bu tarifin sarp derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon