
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Perde Pilavı (Siirt) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
Gerçeklik amacıyla: 1 Kıraathane Fincanı yoğurt 1 Kahvehane Fincanı sıvıyağ 2 Nüsha Haya 1 Çorba Kaşığı tereyağ (kalıbı yağlamak için) 2.5 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı sodyum klorür 1 Çay Bardağı karbonat 1 Kıraathane Fincanı beyaz zehir badem Pilav üzere: 1 Sayı Hep tavuk budu 1/2 Skor tavuk göğüs hitit 2 Su Bardağı pirinç 3 Akarsu Bardağı tavuk suyu 50 g sadeyağ 2 Çorba Kaşığı fıstık çamı 2 Çorba Kaşığı badem Yeteri Büyüklüğünde Sodyum Klorür, karabiber, kimyon, tarçın Etler pişince suyunu süzün. Etlerin derilerini ve kemiklerini alıp kocamanca parçalara bölün. Tereyağını pilav tenceresinde eritip fıstıkları ve bademleri az buçuk kavurun. Süzgünleşmiş pirinci, sodyum klorür ve baharatları ilave yazar hepsini birlikte harmanlayarak 3-4 zaman kavurun. Konusunda 3 boduç ısıdam tavuk suyu ilave yazar suyunu çekene büyüklüğünde gösterişli ateşte pişirin. Ayrı ayrımsız tavda az yağda tavuk etlerini pembeleşene büyüklüğünde kavurun. Hazırladığınız hamuru 2mm incelikte açın. Soyulmuş bademleri ikiye ayırın. Perde pilavı amacıyla kullanacağınız kalıbın içini çokça tereyağı ile yağlayıp bademleri aralıklarla yapıştırın. Hamuru satır satır kalıba yerleştirip içine benzeri tekmil pilav aynı tekmil tavuk eti olacak şekilde doldurun. Dışa sarkan kısımlarını üzerine kapatın. Ilkin ısıtılmış 200 C fırında cins kızarıncaya büyüklüğünde pişirin. Fırından alıp biraz dinlendirin ve karşıt çevirerek kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
İfadelerEmoticon