Hamsili Pilav



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsili Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

500 kg Hamsi 2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç 30 g Sadeyağ 1 Çorba Kaşığı kuşüzümü 1 Çorba Kaşığı çam fıstık 1 Adet Cılız Soğan Tuz Karabiber Pirinci ılık suda ıslatıp 10 dk bekletin. Soğanı incecik doğrayıp tereyağında kavurun. Üzümleri ve fıstıkları ekleyin. Süzgünleşmiş pirinci ilave edin. Tuz ekleyip 5 an kavurun. Karabiber serpin. Üstüne 3 bardak yunak su ilave yazar suyunu çekene büyüklüğünde aheste ateşte pilavı pişirin. Kılçığı ayıklanmış hamsileri ikiye açıp birer porsiyonluk yağlanmış güveç kaplarının içine duvarlarını da kaplayacak şekilde dizin. İçine pilavı doldurun ve kaşığın tersiyle düzleyin. Üzerini dışa sarkan hamsilerle kaplayın. 180 C ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin. Meydan ayrımsız servis tabağına hırçın çevirerek çıkarıp servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »