Kestaneli Pilav



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kestaneli Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

2 Su Bardağı Baldo Düğü 25 g Sadeyağ 25 g Zeytinyağı 1 Nüsha Ayva 1 Kase haşlanmış kestane 1 Kase Arık Sarıerik 2 Çorba Kaşığı Zayıf üzüm 1 Çorba Kaşığı Tarçın Yeteri Kadar Tuz 3 Su Bardağı Hamam Su Pirinci ılık suda ıslatıp 10 dk bekletin. Ayvayı soyup minik küpler halinde doğrayın. Ark kayısıları ikiye üçe kesin. Sadeyağ ve zeytinyağını pilav tenceresine alıp doğranmış ayva, üzüm ve kayısıları ekleyin. 5 an kadar ölçülü ateşte kavurun. Yıkanmış süzgünleşmiş pirinci tencereye arttırma yazar kavurmaya devam edin. Haşlanmış kestaneleri, sodyum klorür ve tarçını ekleyip karıştırın. Konusunda 3 boduç hamam su arttırma yazar kapağını kapatın. Vahim ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dk demlendirin. Yazboz Tahtası kaşıkla harmanlayıp servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »