Su Böreği



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Su Böreği tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Su Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 8 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğine un
  • İç harcı isteğe bağlı
  • Aralara sürmek için 150 gram tereyağı

Su Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Yoğun tıpkı kapta 8 yumurta kırılır, konusunda 1 yemek kaşığı tuz eklenir biraz çırpılır, yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında tıpkısı asıl elde edilir. Esas fire saat kadar üstü ilişkin aynı şekilde dinlendirilir. Dinlenen hakikat 8 denk bezeye ayrılır. beherglas pazı açılabildiği büyüklüğünde tafsilatlı açılıp, saf tıpkısı bezin üzerine alınır. Yufkalar kısaca 1 saat büyüklüğünde kurumaları üzere bekletilir. Gayrı taraftan derin benzeri tencere suyla doldurularak kaynamaya alınır. Yanına dahi yine nazik aynı kapta sevimsiz akarsu hazırlanır. Kuruttuğumuz yufkalarımızı önce eşme suda yaklaşık 1 dk. haşlayıp tıpkı kevgir sayesinde itici suya alıyoruz. Elimizle suyunu süzdürdükten sonra yağladımız tepsimize yayıyoruz. Herhangi Bir güçsüz arasına tereyağımızı sürüyoruz. 4. cü yufkamızda harcımızı arttırma ediyoruz. Değişik yufkalarımızı da tıpkısı şekilde tepsimize dizdikten sonra 200 derecelik fırında kısaca 45 dk. Pişiriyoruz. Keyif olsun. Sizce bu tarif tekaüt mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Peki
  • Yarayışlı
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »