Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fındıklı Çikolatalı Kurabiye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Yarım paket (125 gram) tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket ( toplam 160 gr) sütlü çikolata/ çikolatalar büyük parçalar halinde kırılacak
- 1 su bardağına yakın kavrulmuş fındık/ fındıklar çok iri parçalar halinde kırılacak
- 1 yemek kaşığı yoğurt/ katı yerinden
- Aldığı kadar un

Kırmızılık şekeri ile boşluk sıcaklığında erimiş tereyağı mütecanis arkaç gelene kadar yoğrulur. Sırasıyla nişasta, nakit yağ, husye ve yoğurt arttırma edilir çok beş altı yoğrulur. Bir tutar un ile alay malay vanilin ve kabartma tozu yoğrulur. Daha bilahare cins kulak memesi kıvamına gelene kadar un kontrollü bir şekilde arttırma edilir. en son fındık ve çikolata eklenir.
Hamurdan koz kadar koparılarak değirmi eşkâl verilir ve sonradan düzleştirilir. Eğer elimizdeki parçaya hiç fındık ve çikolata parçası gelmemişse hamurun içinden alınarak minval verilir. Ve üzerileri pembeleşene kadar kızartılır.
Sizce bu tanım mütekait mi? Ahali becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon