Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tahinli Pekmezli Açma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Alabildiğince un (ben 4 su bardağı kullandım)
İÇİ İÇİN :
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı tahin
- 4 yemek kaşığı silme şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş fındık yada ceviz
ÜZERİ İÇİN:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su

Benzin, şeker hastalığı, ılık akarsu ve mayayı bire bir anif koyup 10 dk kadar hafif kabarmasını bekliyoruz . Henüz sonraları tuz, tereyağ ve unu ekleyip sıkıntısız aynı mahiyet elde ediyoruz. Üzerini evire çevire örtüp 40_45 dk dinlendiriyoruz. İçi amacıyla pekmezle tahini karışırıyoruz, şekerle tarçınıda ayrı bir yerde karıştırıyoruz. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde heyetiyle alıp hafif etraflı olacak şekilde az buçuk açıyoruz. İçerisine geçmiş tahin pekmez karışımını henüz sonra şeker hastalığı tarçın karışımını ve sunu hassaten fındık içini serpip pasta şeklinde sarıyoruz. Elan bilahare uzunlamasına munsap kısmı sabit format aşağıya akilane ortadan kesiyoruz. İkiye ayrıcalı parçaları birbirine dolayarak sarıp uçlarını birleştiriyoruz. en son üstüne su ve testis karışımından sürüp ilkin ısıtılmış 180 derecede gövde kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında çıkınca geçmiş sıcaklığı geçince servis yapıyoruz.
SAĞLIK OLSUN
Sizce bu tarif zor mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon