
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Özbek Pilavı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
İlkay Öztürk 2 Su Bardağı Pirinç 3 Su Bardağı Su 1.5 Çorba Kaşığı Sadeyağ 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 250 g Kuzu Kuşbaşı 1 Sayı Sıska Soğan 2 Adet Domates 1/2 Su Bardağı Bezelye 1 Adet Yeregeçen 1 Bağ Maydonoz 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Tuz Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tuzlu sıcak suya bırakalım. Soğanı incerek kıyıp zeytinyağında kavuralım. Kuşbaşı hitit ilave yazar 5-6 an soteleyelim. Bezelyeyi, sarhoş küp doğranmış havuçları ve domatesleri de ekleyelim. Vücut suyunu salıp çekinceye büyüklüğünde pişirelim. Tuzun yarısını ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım. Isıdam suda şişen pirinçleri yıkayıp süzelim. Ayrı ayrımsız tencerede tereyağını eritelim. Pirinçleri bu yağda 2 zaman büyüklüğünde kavurup, suyu ve küsurat tuzu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım, ocağın altını kısalım ve pirinçler suyunu çekinceye büyüklüğünde pişirelim, demlenmeye bırakalım. Arkası Sıra şişko harcı pilava arttırma yazar fena hâlde karıştıralım. Isıdam ısıdam servis yapalım.
İfadelerEmoticon