
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İzmir Pilavı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
1.5 Su Bardağı Pirinç 1 Sayı Sıska Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 6 Adet Sıska Kayısı 1 Öz Bardağı Badem 1 Öz Bardağı Antep Fıstığı içi 7 Üst Maydanoz 2 Çay Kaşığı Tuz 2.5 Su Bardağı Isıdam Su Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürelim. Soğanı sarhoş sarhoş doğrayıp margarinle soteleyelim. Tereyağını arttırma ettikten sonradan pirinçleri üstelik tencereye atıp 1-2 zaman kavuralım. Hamam suyu ve tuzu arttırma edip pişmeye bırakalım. Mavera yandan bire bir teflon tavada badem ve fıstık içini kavuralım. Kayısıları minik parçalara bölüp onları de tavada çevirelim. Akıbet adına maydanozları detaylı ayrıntılı kıyıp ekleyelim. Pilav suyunu çektiğinde bademli, fıstıklı karışımı konusunda döküp demlenmeye bırakalım. Fena Hâlde karıştırıp servise sunalım.
İfadelerEmoticon