Kesme Hamur Çorbası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kesme Hamur Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 su bardağı yeşil yasmık 6 çorba kaşığı un Aldığı büyüklüğünde akarsu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan 1 çorba kaşığı salça 3 diş sarımsak 6 akarsu bardağı su Un, sodyum klorür ve suyu aynı kabın ortamında sert benzeri töz halinde yoğurup açın. Uzun şeritleri yapıp onları de rubai şeklinde stabil. Üzerine un serpip ayrımsız kenarda bekletin. Ayrımsız tencerenin zarfında yeşil mercimekleri 10 dakika kaynatıp süzün. Bir tencerenin süresince rendelenmiş soğanı, tereyağını ve salçayı gelişigüzel 3 zaman büyüklüğünde kavurun. Üzerine 6 su bardağı soğuk suyu ekleyip birkaç pişirilmiş mercimekleri içine arttırma edin ve 20 zaman pişmeye bırakın. Ezilmiş sarımsakları, maktu hamurları da çorbanın içine ekleyin. Karıştırarak 15 dakika daha pişirip ocaktan cebin.
Sonraki Yazı
Next Post »