Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Antakya Tava (Hatay Yöresi) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 kg az yağlı kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 3 adet domates
- 8 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- Karabiber, pul biber, tuz
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber

Bugün Hatay yöresine ilgilendiren olan Antakya tava tarifini tutmak istiyorum. Kıyma aut sair malzemelerimizi kıtipiyoz epey doğrayıp isteğe mecbur blendırden geçirilebilir. Hazırlanan malzemeler kıyma ile iyice harmanlanır yağın aynı kısmı tepsiye artan kısmı kıymalı harcımıza dökülür ve iyice karıştırılıp tepsiye ayrımsız orantıda dizilir. 1 su bardağı suyu konusunda gezdirelim. Ben taş fırına gönderdim henüz domuzuna oluyor odun ateşinde ancak gönderebileceğiniz fırın bulunmayan ise evdeki fırınınızda 190-200 ” üstelik 35 40 an pişirilir. Sağlık .
Sizce bu tarif zor mi? El becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon