Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Klasik Makarna Hamuru tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 500 gram un
- 4 adet yumurta(büyük boy)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Ayrımsız yoğurma kabına yada tezgahın konusunda un koyup ortasına yumurtaların sığacağı büyüklüğünde aynı havuz açın. Husye ve zeytinyağı eklenir. azar azar yumurtalar una yedirilir (sunulan un ölçüsü unun kalitesine göre farklılık gösterebilir, azaltıp çoğaltılabilir, kaynak anif olmalıdır) nesep ele yapışmayan sedefsi aynı çatı alana büyüklüğünde yoğrulur. Ağız Ağıza falsosuz olacak. 30 dakika kadar dinlendirdikten sonraları esas kullanıma hazırdır. İsterseniz erişte yapın, isterseniz ince makarna de yapabilirsiniz elan doğrusu bu hamurdan isterseniz gönlünüzce yapabilirsiniz. Töz dinlendikten bilahare matlup bezeye ayrılır. Konusunda şuncacık un serperek oklava sebebiyle açalım, henüz sonra temiz bir bezin üstüne sererek biraz kurutalım. Daha sonra istediğin şekilde keserek az buçuk dahi fırına attık mı. Elan gösterişsiz dulda edilir, şimdiden size dümdüz gelsin.
NOKTA: İsterseniz ıspanağı püre haline getirin, ocakta pişirin ve soğuyunca hamura ekleyin ve ıspanaklı makarna yapabilirsiniz.
Sizce bu tanım zor mi? Ahali becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon