Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mayonez Yoğurt Soslu Erişte Ve Tavuk tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tavuk için;
- Karabiber, pul biber, kekik, kimyon, tuz
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 litre su
Erişte için ;
- 1 litre su
- 2 su bardağı erişte
- Göz kararı mayonez ve yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam tuz
- Bir tutam nane

Merhaba Rüfeka : )
Öncelikle tavuk göğsünü darılmak için düdüklü tencere tencereye alıyoruz, tavuk hitit haşlanırken erişteler içinse ısıtıcımızdan akarsu ısıtıp tencereye alıp onları birlikte bir güzel haşlıyoruz bir anda arkası sıra haşlanan tavuğu alıp soğuduktan sonradan didiyoruz ve yağda tamlık baharatları ekleyip baharatları tavuğa geçirene kadar kavuruyoruz, kavurduktan sonra servise amade : ) bir anda bilahare haşlanmış erişteyi de ocaktan alıp süzgeçten geçirdikten sonra mayonez ve tuzu katıp karıştırıyoruz derhâl arkası sıra sarımsakları uzun etraflı kıyıp yoğurda katıp mayonezle birleştiriyoruz ve eriştelerimizi içine ekleyip birbirlerine işlemesi amacıyla karıştırmaya devam ediyoruz ve sunuma amade : )
Rüfeka kimisinin evlerinde bulunan erişte tuzlu olabiliyor bu yüzden tuzu eklerken eriştenizi taharri etmeniz dahi fayda var Herkese Esenlik Bal Şeker Olsun Deneyin haddinden fazla Seveceksiniz : ) ☺
İfadelerEmoticon