Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Annemin Kalburabastısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 bardak süt
- 1 çimdik tuz
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı un ele yapışmayacak şekilde
İçine;
Şerbet için;
- 3 bardak su
- 3 bardak şeker

Sütü, yağ,ı tuzla bu arada çırp irmiği koy unu ve kabartma tozunu eleyerek kucak yoğurun ,unun ayarlanması hamurun kıvamı rende birlikte dönecek şekilde yani yapışmayacak. Ceviz kadar aldığınız hamuru rendenin üstünde açılacak içine koz koyulacak. Kapatılıp ilkin 170 veya 180 derecelik fırında kiremit rengini alana kadar pişecek hangi derin nede küşade. Çok pastra mi takır tukur tamam. Fırından çıkınca soğuyacak şerbet kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınacak kaynarlığı gittikten sonraları tatlıların konusunda dökülecek afiyet şeker olsun.
Sizce bu tarifin zor derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon