Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Paskalya Çöreği tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 4. 5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3. 5 yemek kaşığı kurumaya
- Yeterince un (1 kg veya biraz daha fazlası )
- 2 tatlı kaşığı tuz
Arası için:
- 1 paket margarin (250 gr)
Üzerine;
- Yumurta sarısı, çörekotu, susam

Yoğurma kabına mücevher şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz (3 _5 dk büyüklüğünde)azar azar elenmiş unu ve tuzu katıp ele yapışmayan tıpkı gerçeklik yoğuruyoruz. Margarini 8 denk parçaya bölüyoruz. Hamuru ise 4 değer parçaya bölüyoruz. Kare şeklinde önce hamuru açıp arasına rahat margarini elimizle yayıyoruz. Katlayıp kenara alıyoruz. 4 bezeye de bu işlemi yaptıktan sonradan ikinci kere aynı işlemi yapıyoruz. Sonuç namına gine kare şeklinde açıp iki parmak eninde şeritler kesip kıvırıyoruz. Tepsiye dizip er bezi sarısı susam serperek 180 derecede pişiriyoruz. Keyif olsun
NORMALDE İKİ TEPSİ ÇIKIYOR. AMMA BU YAPTIĞIMDAN AŞKIN ÇIKTI. KÖK BAYA BEREKETLENDİ ;)
İfadelerEmoticon