
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Palamut Pilakisi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
2 Nazik Uzunluk Pelit 1 Ölçülü Boy Üs Kereviz 4 Mutedil Boy Kumpir 4 Orta Gestalt Havuç 1 Akarsu Bardağı Zeytinyağı 3 Ölçülü Gestalt Sıska Soğan 3 Mutedil Gestalt Domates 5 Diş Sarmısak 5 Akarsu Bardağı Ilık Su 1 Çorba Kaşığı Tuz 1 Şekerli Kaşığı Türap Şeker Hastalığı 2-3 Defne Yaprağı 1 Sargı Maydanozun Sapları 1.5 Limon 2 Ince Havuçları Temizleyin, detaylı ve ufak parçalar halinde doğrayın. Patatesleri soyun, doğrayıp kararmaması amacıyla suda bekletin. kerevizin yapraklarını kesip, çıkartın. Kökünün kabuklarını soyup, patates gibi doğradıktan sonraları unlu ve limonlu suda bekletin. Soğanların kabuklarını soyup, sakat piyaz şeklinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Mufassal tafsilatlı zulüm. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın, minik doğrayın. Aynı tencerede zeytinyağını kızardıktan bilahare soğan ve sarımsakları arttırma edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Dilimlenmiş havuçları ilave edin, biraz birlikte onları çevirdikten sonradan domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp ihtiraz, akarsu ilave yazar ağzı bağlı adına kaynatın. Havuçler yumuşamaya önceden, kereviz ve patatesleri ilave edin. Tuzu, şekeri ve develik yapraklarını kucak. Maydanoz saplarını iple evire çevire bağlayın, haz vermesi üzere tencerenin içine atın. Tamam sebzeler piştikten sonraları, tencereyi ateşten karşı, malzemenin aynı kısmını fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı nazik ayrımsız pencere anif suyuyla bu arada döşeyin. Palamut balıklarından fileto çıkartıp dilimleyin veya balıkçıya çıkarttırın. İsterseniz balığı dilimler halinde kestirebilirsiniz. Balıkları sebzelerin üstüne düzgünce yerleştirin ve üstüne dahi mütezayit sebzeleri suyuyla beraber ürün. Aynı limonun suyunu sıkarak üzerinde gezdirin. Sapları ve çekirdekleri ayıklanıp ince doğranmış biberleri da üstüne yerleştirin. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın. Düzeltip kenarları kabın veya tepsinin ortamında kalacak şekilde yemeğin üstünü örtün. Başlangıçta 150 dereceye ısıtılmış fırında 20 zaman pişirin. Fırından çıkınca yemeğin içindeki maydanoz demetini çıkarın. Servis sırasında üzerine çekilmiş karabiber serpin.
İfadelerEmoticon