Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Haşhaşlı Pekmezli Çörek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5 bardak un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya(küçük paketlerde oluyor)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Ilık su yaklaşık 2 bardak
- 1 yumurta sarısını üzerine beyazını hamura katacağız.
İç harcı için
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İsteğinize göre biraz toz şeker

Hamuru yoğurup tahminî 1 saat dinlendirelim. Hamuru 6 parçaya bölelim ve 5 dk. Büyüklüğünde dinlendirelim. bu arada bağırsak malzemeleri karıştıralım. Tadını zat isteğinize bakarak ayarlayabilirsiniz. Şeker namına ağız ağıza pekmez üstelik kullanabilirsiniz. Ego hiç şeker kullanmadım. Hamurları merdaneyle servis tabağı kadar açıp her katına iç harçtan sürelim .En dal kata sürmüyoruz. Elimizle hamura bastırarak az buçuk büyütelim. Hamuru 2 fena inç kalınlığında dilimleyelim. Her dilimi kendi etrafın da döndürerek yağlanmış tepsiye veya besili kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Üstüne haya sarısı sürelim. Ve önceden ısıtılmış 190 derecede pişirelim. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim .Verdiğiniz emeğe olağandan ayar. Keyif olsun.
İfadelerEmoticon