
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Nar Soslu Armut Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
50 gr margarin 4 adet armut 4-5 yemek kaşığı toz şeker 3 adet nar 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı bal 2 skor çubuk tarçın 2 sayı modül karabiber Öncelikle armutlarımızın kabuklarını soyup sulu zırtlak suyu ile ovuyoruz. Pişireceğimiz tencere içerisinde yalman durması amacıyla (ben düdüklü tencere kullandım) madun kısımlarından çok bir iki kesiyoruz. Tenceremize armutlarımızı dizdikten sonradan, üstüne sıktığımız 2 sayı nar suyunu, karanfili,sanayağı, şerha karabiberi ve toz şekeri döküp düdüklü tencerede pişiriyoruz. Derecesini kendi düdüklü tencere tenceremize bakarak ayarlıyoruz. Peşi Sıra 8 an büyüklüğünde pişiriyoruz. Alışılagelen tencerede pişiriyorsak, kaynamaya başladıktan sonraları ocağımızı kısıp uzaklık açıklık arama ederek pişiriyoruz. Armutları soğuyunca servis tabağına alıyoruz. Tenceremizin içerisindeki çubuk tarçın, çıngı karabiber ve karanfili çıkarıyoruz. Kalan narı bile sıkıp, içerisine akdarı nişastası birlikte ekleyerek karıştırıyoruz. Bu karışımı yeniden ocağa koyduğumuz tenceremizdeki nar suyuna yavaş yavaş ilaveten, çokça yoğun olmayan seyyal tıpkısı pelte elde ediyoruz. Bu sos ılık hale geldikten sonra içerisine bal koyup karıştırıyoruz. en son olarakta armutların üstüne sosu döküp servis yapıyoruz.
İfadelerEmoticon