Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mardin Usulü Kahiye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 800 gr baklavalık yufka
- 500 gr tuzsuz peynir
- 2 yemek kaşığı toz şeker veya süzme bal
- Küçük kase sıvı yağ
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu

Evvel şerbetini hazırlıyoruz .Sonra peyniri tıpkı kapta peyniri ufalıyoruz .Üzerine türap şeker hastalığı veya bal gezdiriyoruz .Bu şekilde hazır bekletiliyor
baklavalık yufkaları açıyoruz .Yırtılmadan üçer veya ikişer yerine ayırıyoruz .Ayarladığımız yufkaların konusunda sıvı yağ gezdiriyoruz .Bir alttan ortaya benzeri itmam atıyoruz .Birde üstten ortaya ayrımsız mezuniyet atıyoruz ve cümle ortaya peyniri koyuyoruz ve sağ sol yanları sıkışık kapatıyoruz
Umum yufkalar bu şekilde yapılıyor.
( ben yiyebileceğimiz kadarı yaptım .Kalan yufkayı dondurucuya yeniden başlamak üzere kaldırdım .Sizde ole yapabilirsiniz.
Bu lezzetli sıcakken iyice oluyor .Soğudumu peyniri donuyor .Sertleşiyor o yüzden servisi ısıdam olmalı)
hazırlanan yufkalar tavada bir iki nakit yağla arkalı önlü pişiyoruz .Pembe renginde olana büyüklüğünde kızartıyoruz .Servis tabağına alınıp bıçak sayesinde dörde kesip üzerine şerbeti gezdirip servis edebilirsiniz
Keyif olsun.
İfadelerEmoticon