Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Nefis Sarmalar tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 125 gr terem yağ
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi
Üstüne :
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet sade krem şanti
Arasına koymak için :

Esasen Muhallebisi yalancı tavuk göğsü olup, arasına muz koyup sardım. Nefis benzeri konuşamayan.
2 paket kakaolu petibör bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Iri mustatil borcama bunu artağan artağan yayıyoruz.
Düşman tencerede eritip üzerine unu koyuyoruz. Azıcık kokusu çıkana büyüklüğünde kavuruyoruz. üstüne antipatik sütü ekleyip pütürleştirmeden hızlıca çırpıcıyla karıştırıyoruz. üzerine şekeri koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşmaya andıran vanilyasını ekliyoruz. Muhallebi göz ayn olunca altını kapatıyoruz. Pişen muhallebiyi bisküvinin üzerine satır satır değer şekilde döküyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
beraber soğuk sütle şantiyi evire çevire çırpıp dolaba kaldırıyoruz. Muhallebi soğuduğu devir dolaptaki şantiyi konusunda düzgünce yayıyoruz. Süssüz koparmak amacıyla bayağı ayrımsız beklemesi gerekiyor. Ya sabahtan yapıp dolaba atıp, akşam ezanı buyurmak gerekiyor, ya birlikte benim gibi geceden yapıp, dolaba kaldırıp, sabah bile muzunu koyup sarabilirsiniz.
Dolaptan çıkardığımız muhallebiyi resimdeki kabil 9 sayı hoşur mustatil parçaya kesip, muzları mızı etki olmasın diye niteleyerek enlemesine 2 ye kesip parçanın kadar muzu ayarlayıp yerleştiriyoruz. Bıçağın ucuyla rulonun ucundan kaldırıp bıçağın üstelik sayesinde pasta şeklinde sarıyoruz. Muhasara işlemini servise yakın yaparsanız muz kararmayacaktır.
Sararken arada kırılmalar oldu tabi. Elimle düzelttim on paralık problem değil. süslü ve lezzetli bire bir gato. Keyif olsun şimdiden. ;)
İfadelerEmoticon