Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Leziz Kırmızı Sos tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5 kg domates
- 5 kg kırmızı biber
- yarım demet maydanoz
- 1 avuç sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- Arzuya göre cin biber veya pul biber
- Tuz
- Ve tabi ki cam kavanozlar ve yeni kavanoz kapakları :)

Lezzetli mi lezzetli bilcümle kıvamında 7/24 yiyeceğiniz tıpkı sos tarifi var elimde. Bu tarifle mutedil uzunluk kavanozlarla 10 kavanoz sos çıkıyor. Tanıtmalık geçelim :)
Domateslerimizi derin bir tencerede kaynattığımız suyun içine atıyoruz. Kabukları yumuşayıncaya kadar suda bekletiyoruz. Bu muamele kabuğunun daha olağan soyulması üzere. Kaynar sudan aldığımız domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz. Özge tarafta al biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz. Büyüklüğüne bakarak ayrımsız kaç parçaya bölüp rondodan geçiriyoruz. Gayet tafsilatlı çektiğimiz biberleri kabaca bire bir tencereye alıyoruz. Peşi Sıra domatesleri üstelik rondodan en uzun şekilde geçiriyoruz .Biberlere ekleyip ocağı açıyoruz. Kaynayıp suyunu çekene büyüklüğünde pişiriyoruz. Suyunu ihtiraz kalık ilgi maydanoz, arzuya göre acı biber ve sarımsaklarımızı birlikte rondodan çekerek içine ekliyoruz. Ayrımsız süre birlikte bu şekilde pişirdikten sonraları yağını, sirkesini ve tuzunu ekliyoruz. Kıvamını taharri ederek az buçuk henüz pişiriyoruz. Kıvamı irinlenmiş olmayacak. Altını kapatarak en üst blendırdan geçiriyoruz. Zayıf sırça kavanozlara paylaştırıyoruz. Eskimemiş aldığımız ve elan mebde sudan kullanılmamış çıkardığımız kapakları bir güzel kapatıyor ve karşıt çevirerek koyuyoruz. Ellerinize sağlık :) afiyetle.
İfadelerEmoticon