Elmalı Tart Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Elmalı Tart Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Elmalı Tart Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur:
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 büyük su bardağı şeker
  • Yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 2. 5 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
İç malzemesi:
  • 4 orta boy elma
  • 1 dolu su bardağı şeker ( elmanın tadına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz içi

Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz .Bir tavada elmaları ve şekeri renkleri değişene büyüklüğünde kavuruyoruz tarçın ve ufalttığımız koz içlerini ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Hamuru alıştırmak için dip ayrımsız kapta margarin yahut tereyağını şeker haya tuzu krema kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz daha sonra kabartma ve unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan tıpkısı soy elde ediyoruz hamuru 15 dakika büyüklüğünde dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan ayrımsız elma büyüklüğünde çıngı ayırıyoruz .Kalan hamuru merdane sebebiyle tarh pişireceğimiz biçim boyutunda açıyoruz kalıba yerleştirip üzerine bıçakla çentikler açıyoruz .Soğumuş elmalı harcımızı hamurun konusunda yayıp ayırdığımız hamuru gene dalan boyutunda açıp ince şeritgiller halinde kesiyoruz ve hamurun üzerine sepet şeklinde diziyoruz 180 c ısıtılmış fırında vücut pembeleşene kadar pişiriyoruz .Yaklaşık 15/20 zaman soğuduktan sonraları konusunda kızıllık şekeri serpip keyifle yiyoruz
Sonraki Yazı
Next Post »