Kremalı Sandiviç Kek



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kremalı Sandiviç Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kremalı Sandiviç Kek Tarifi'nin Malzemeleri

Kek İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet sade krem şanti
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Kremalı Sandiviç Kek Tarifi'nin Yapılışı

Sevgili takipçilerim Cenabıhak ’ın selamı hepinizin üzerine olsun!. Sizlere bayılacağınız, yapmaktan tabiat alacağınız sevdiklerinizinde yemekten zevk alacakları haddinden fazla cılız ayrımsız tanım hazırladım. Gene ayrıntılı zamandır aklımda olan ama gerçekleştiremediğim fikirlerimdendi. Geri mutfağa girip sizler için tarifimi hazırladım. Bu tarife analog gelin çantası tarifi var amma bu tarifin içindeki krema haddinden fazla elan güzel, lezzetli ve elan belli belirsiz. Hele pastalarda krem şanti sevmeyenler bu tarifi denemeliler. Tığ ailece istekle yedik. Benzeri kaç saat bilahare mutfağa gelip gine sandiviçlerden isteyenler oldu amma ne yazıkki bütün kekler elhak sofra üstelik bitmişti:) Ben birlikte bu büyüklüğünde bedii bu tarifimi hiç bekletmeden sabırsızlıkla bugün sizlerle paylaşıyorum. Size ve sevdiklerinize şimdiden afiyet olsun! Evvel muhallebi amacıyla krem şanti hariç kül malzemeleri benzeri tencereye alıp fena hâlde karıştırarak pişirin. Muhallebi ılıdıktan sonraları bir torba krem şantiyi pişirdiğimiz muhallebiye ekleyip karıştıralım. Kek amacıyla un aut bütün malzemeleri tıpkısı anif karşı ve karıştırın Henüz bilahare unu bile ekleyerek evire çevire çırpın. Yapışmaz tıpkısı tavaya biraz yağ damlatıp peçeteyle tavanın değme tarafını yağlayın. Orta ateşte ısınmış olan tavaya kek harcımızdan birer kaşık koyalım. Zinhar kaşıkla döktükten sonraları düzeltmeye çalışmayın o kendisi yayılıp şeklini alacaktır. AYAR: Pişirme Şekli: Kek harcımızdan tavaya birer kaşık döküyoruz ve kekimiz göz ayn olunca tavadan alıyoruz. Yani kekimizin çabucak tek tarafını pişiriyoruz. Ve pişen temas kekimizi tıpkısı poşetin içine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştiriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi keklerimiz poşetin ortamında belli belirsiz kalıyor ve sandiviçlerimizi yaparken keklerimiz kırılmıyor. Bu şekilde seçme seferinde benzeri damla düşman tavaya koyup peçeteyle yağlayarak birer kaşık harçtan dökerek harcımız bitene kadar pişirelim. Pişen keklerimizin gelişigüzel birine kaşıkla kremamızdan koyarak sandivicimizi katlayalım. Dışta artan muhallebi olursa elimizle sıyırıp düzeltelim Muhallebili kısmı hindistan cevizine batıralım ve servis kabımıza alalım. SICAKLIKÖLÇER: Sandiviç keklerimizi benzeri dönüş önceleri yapıp dolapta saklayabiliriz. Bekâr saklarken üzerini poşet veya streç film sayesinde örtün yada vabeste ayrımsız kapta saklayın kim yumuşaklığını korusun kurumasın. Keyif şifa olsun! Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek Kremalı Sandiviç Kek
Sonraki Yazı
Next Post »