Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Düdüklüde Muhteşem Kavurma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 kilo dana eti
- 2 avuç iç yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet büyük soğan
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 su bardağı kaynamış su

Bu hezel kavurmamı böyle yaptım ve gelen hep tarifini istedi. Size de referans ederim. Düdüklüye ince doğranmış iç yağlarını ve sadeyağ koyarak kavuruyoruz. Belli Belirsiz rengi değişince mikâp sarhoş doğradığımız etlerimizi, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve baharatlarımızı ayn kararı ilave ediyoruz. Harlı ateşte suyunu salıp çektirene kadar pişiriyoruz. Daha bilahare kaynamış iki boduç suyunu ekleyip yarım saat düdüklüde pişiriyoruz. Kaç kilogram et pişirecekseniz ona bakarak suyunu ve soğanı arttırabilirsiniz. 2 kilo cilt başına 1 boduç kaynamış su açınca suyu kalmıyor .Sadece dibinde yağını salıyor o da ezgi veriyor. Kurban etinin sertliğinden iz kalmıyor. Keyif olsun.
İfadelerEmoticon