Abant Kebabı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Abant Kebabı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Abant Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo patlıcan
  • Yarım kg kuzu eti yada dana eti
  • 1 tane domates
  • 2 tane soğan
  • 3 tane çarliston yada sivri biber
  • Kekik ,pul biber, tuz
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Etiniz yağsızsa biraz sıvı yağ

Abant Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz kabuklarını soyup bir süzgece koyup fena hâlde suyunu geçiriyoruz, başka yandan etlerimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz ,sonra hazır para yağ la soğanını arttırma ediyoruz ardından biberini domatesini arttırma ediyoruz ,etlerimizin piştiğini taharri edelim ,kâh ten çabuk pişmiyor sebzeler le etimizi iyice kavuruyoruz, sonraları ayrımsız cimcik kekik pul biber sodyum klorür ilave ediyoruz altını kapatıyoruz közlemiş olduğumuz patlıcanlarımızın ortalarını ayrımsız karnı maraza yapar kabil açıyoruz tuzluysa mufassal patlıcanlarımızı ortasına etli harcımızdan iki kaşık koyuyoruz üstüne kaşar rendesi koyuyoruz, 200 derecelik başlangıçta ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye büyüklüğünde pişiriyoruz, hafif kızarabilir bile kaşarlarımız çerden çöpten ekmeği eşliğinde servis yapıyoruz afiyet olsun :) görgüsüz gelsin çokça hafif çokça lezzetli bir asıl yemek oluyor Oktay ustamın tarifidir bu çokça teşekkür ediyorum Oktay Ustama üstelik saygılar
Sonraki Yazı
Next Post »