Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsi Tava Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Hamsi
- Fırın unu (mısır ununun fırınlanmış hali )
- Sıvı yağ
- Tuz

Evvel yerine hamsiler fena hâlde ayıklanır.Yıkanır.Tuzlanır ve sakim saat tuzla özleşmesi için beklenir. Henüz sonradan hamsileri kuyruklarından tutup fırın ununa batırırız mezbaha koyarız(hamsilerin hepsini una döküp bulamayın ayıklanmış bağırsak kısmı unlanırsa haddinden fazla lezzetli olmayabilir hoppadak dışını unlayalım) Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım .Sonra ocağın altını kapatalım ve unladığımız hamsileri tavaya dizelim ve ocağın üzerinde gezdirerek rastgele tarafının pişmesini sağlayalım bilahare tavamızın kapağıyla çevirelim tava az buçuk nakit yağ koyalım ve hamsileri tavaya koyalım ve bu yüzünüde güzelce pişirelim. Pişen hamsileri servis tabağımıza alalım ve afiyetle yiyelim. Afiyet Olsun.
İfadelerEmoticon