Terbiyeli Köfte Tarifi

Terbiyeli Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

Köfte harcı için:
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı pirinç (15 dakika kaynar suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz – karabiber
Diğer malzemeler;
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarisi
  • Yarim limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı soğuk su (bardak ölçüsü 200 ml)

Terbiyeli Köfte Tarifi'nin Yapılışı

Havuçlar ve patatesler soyulup gerçekten doğranır. Tencereye konup haşlanır. Köftesi üzere benzeri kabine içine kıyma, düğü, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, er bezi beyazı, un ve baharatlar eklenip domuzuna yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Kıyma harcı bitene büyüklüğünde yapılır. Tıpkı tavaya belli belirsiz hazır para yağ eklenip köfteler kızartılır. Kızaran köfteler bire bir tabağa alınıp bekletilir. Yoğun tıpkı tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağ konur. Eriyince içine 1 yemek kaşığı un eklenip tıpkı birçok zaman kavrulur. Itici su adım adım ilave edilip domuzuna karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine köfteler ve sebzeler ilave edilip kapağı kapatılıp 15 zaman pişirilir. Terbiyesi üzere benzeri kasenin içine haya sarisi, limon suyu karıştırılır. Kemirmek suyundan 4-5 yemek kaşığı alınıp terbiyesinin içine karıştırılır. Pişmiş olan yemeğin içine karıştırarak terbiyesi dökülür ve birkaç an ocakta durup alınır. Isıdam adına servis edilir. Afiyet olsun! Terbiyeli Köfte Terbiyeli Köfte Terbiyeli Köfte Terbiyeli Köfte Terbiyeli Köfte
Sonraki Yazı
Next Post »