
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı mısır özü yağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 çorba kaşığı irmik
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 1 kase ceviz
- 1 fincan susam
- 1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Bulamak için:

Hamuru hazırlamadan evvel çöz harcı hazırlayalım. Cevizi ve şekeri etraflı kırık olacak şekilde havanda ezelim. Henüz bilahare tavada susamı pembeleşinceye kadar kavuralım. Susamıda biraz ezip hepsini bir tabağa alalım. Hamuru hazırlamak ortamında malzemeleri bi kaba alalım. Un ve rölyef tozunu de ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında aynı ana hazırlayalım. Hamuru koz kadar elimize alıp bastıralım. İçine cevizli harçtan koyup hamuru elimizle düzeltelim ve avucumuzda fena hâlde sıkalım. (Margarin oldugu için kök çatlayabilir o yüzden güzelce sıkılaştıralım. ) Pus şeklini verelim. İrmiğe bulayıp tepsiye dizelim. Pembeleşinceye büyüklüğünde pişirelim. Paye: Tepsi yunak şurubu ılık dökülecek. Esenlik olsun.
İfadelerEmoticon