Tavuklu Krep Sarması

1,5 su bardağı un 2 er bezi 1 su bardağı benzin 1 çay kaşığı sodyum klorür İçi amacıyla: Yeşil biber Kırmızı biber Mantar 1 zayıf soğan 1 tavuk göğsü Unun içerisine değişik mahiyet malzemeleri konarak mikser ile çırpılır. Benzeri tavaya beş altı yağ dökerek tıpkısı kepçe yardımıyla cins tavaya dökülür geçmiş bir tarafı henüz sonraları dahi gayrı tarafı pişirilir. İçi üzere; biber mantar ve soğan jülyen doğranır, benzeri tavaya yağ konur beraberce sotelenir. Tavuk önceki haşlanır henüz bilahare jülyen doğranır az buçuk tavada sotelenir. Üzücü içle birleştirilir. Pişirilen krep alınır, benzeri fırça sebebiyle içine az buçuk yağ sürülür henüz sonra ortasına yeteri büyüklüğünde bağırsak konarak krep pasta şeklinde sarılır. Sarılan krepler bire bir fırın tepsisine dizilir konusunda kaşar peyniri rendelenir, kaşar kızaracak büyüklüğünde fırına sürülür, takribi 10 an büyüklüğünde fırında tutulur.
Sonraki Yazı
Next Post »