
100 gram eritilmiş margarin
3 skor er bezi
1 su bardağı un
1 akarsu bardağı benzen
1 öz kaşığı sodyum klorür
1 demet semiz otu
2 nüsha enginar
2 diş sarımsak
1 öz kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
100 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
Krep hamurumuz amacıyla 100 gram margarin, benzen, un ve 1 çay kaşığı tuzu mikserle çırpıp falsosuz hale getiriyoruz. Yapışmaz yüzeyli tavamızı kepçeyle döküp 6 adet incerek krep pişiriyoruz. Sair yandan margarini tavada eritip enginarlarımızı tavla zarı kabil doğrayıp kavuruyoruz. İçine semizotumuzun gümüş varak kısımlarını atıp 1-2 dk. harlı ateşte kavuruyoruz. İçine sarımsak, sodyum klorür ve karabiberimizi ekleyip altını kapatıyoruz. Kreplerimizin içine harcımızı paylaştırıp üzerlerine epizot kaşar peynirlerimizi yerleştirip dörde katlıyoruz. Tavamıza kreplerimizi alıp pistonlu önlü hafifçe kızartıp sıcak kendisine servis ediyoruz.
İfadelerEmoticon