
5 nüsha er bezi
3 su bardağı süt
3 akarsu bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
300 gr vazıh avanak eti
100 gr çiğ krema
1 akarsu bardağı rendelenmilş kaşar peyniri
1 şekerli kaşığı sodyum klorür
1 çay kaşığı karabiber
2 nüsha patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep hamuru amacıyla ayrı benzeri yerde 3 husye ile tuzu köpürene büyüklüğünde çırpın. 2 bardak sütü ekleyin azar azar un katın ve boza kıvamına gelene büyüklüğünde çırpın.yanmaz tavanızı ocağınızın konusunda cebin. Tavanızı 3 yemek kaşığı margarinin bir kısmıyla yağlayın. Yağınız kızdığında konusunda 1 kepçe krep hamuru dökün. Tavanızı sağa ve sola makul kaydırarak krep hamurunuzun tavanın tamamını kaplamasını sağlayın.kreplerinizi önlü pistonlu kızartın.geri etlerinizi minik küpler halinde doğrayın. Tencerenin içine hırtapoz etlerinizi kendi suyuyla dokunaklı ateşte pişirin. Fırın tepsinizin dibine kreplerinizin yarısını endeks. Patatesleri soyup yuvarlak ve ince şekilde doğrayın. Doğradığınız patatesleri tuz, mankafa hitit ve likit yağ ile pir karıştırıp fırın tepsisine boşaltın. 1 bardak benzin, 2 testis, krema ve esmer biberi çırpıp patateslerin üzerine boşaltın.fırında patatesler pişince üzerine mütezayit kreplerinizi dizip kaşar peyniri rendeleyin. 5 zaman henüz pişirip servis yapın.
İfadelerEmoticon