Şam Tatlı

Şam Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
 

Şam Tatlı Tarifi'nin Yapılışı

Geçmiş yağ, şeker, husye, vanilya, yoğurdu karıştırma kabına alıp iyicene çırpıyoruz üzerine unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu karışıma fena hâlde yedirdikten sonradan irmik, pekmez ve rölyef tozunu ekliyoruz. Karışımı yağlı tepsimize döküp 25 dk kadar pişiriyoruz. bu arada şerbetimizi kaynatıyoruz. Alışılmış şerbetler kabilinden kaynamaya başlayınca birkaç damla sulu zırtlak ekliyoruz ve on dakika elan kaynatıyoruz. Fırından çıkan tatlımızı dilimleyip güzel soğuduktan sonradan ılıktan az buçuk yunak şerbetimizi döküyoruz. Servis yaparken fıstık, hindistan cevizi vs kullanabilirsiniz:)
Sonraki Yazı
Next Post »