
- 5 adet orta boy patates
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 soğan
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- Peynir
- Aldığı kadar un

Patatesler ve soğanlar epey benzeri şekilde mikâp sarhoş doğranır. Maydanozlar kıyılır. Peynir rendelenir. Henüz bilahare bilcümle malzemeler bi kapta birleştirilir, baharatlar ve sodyum klorür damak tadınıza göre eklenir ve karıştırılır. Ben tuzu belli belirsiz hissedilince bundan sonra seviyorum üste tuzu beş altı olduğunda yerken üstüne az buçuk henüz sodyum klorür atıyorum. Yağlanan tepsiye karıştırılan malzemeler dökülür ve üzerine isteğe bakarak kurs otu vb. Katıldıktan sonraları fırına verilir. Benim haddinden fazla beğendiğim bi tariftir ne antlaşma yapsam 2. Ya de 3. Güne kalmadan tıpkısı tepsi biter. Keyif olsun. ☺
İfadelerEmoticon