Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
  • 6 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi;
  • 250 gram tereyağı
  • 100 gram tel peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 100 gram lor

Peynirli Su Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Malzemelerin hepsini karıştırıp bire bir köken elde ediyoruz. Daha sonradan hamuru 8 parçaya ayırıyoruz. Benzeri tencerede suyu kaynatıyoruz ve içine sodyum klorür ve likit yağ katıyoruz. Açtığımız bezeleri geçmiş ısıdam suya henüz sonraları soğuk suya batırıyoruz. Tereyağını eritip tepsiyi yağlıyoruz ve tepsiye yaydığımız yufkanın üzerinede döküyoruz. Benzeri işlemi 4 yufkada da uyguluyoruz. Peynirli çöz harcı tepsinin seçkin hesabına bedel döşüyoruz. Gabi artan 4 yufkaya dahi tıpkısı işlemi uyguluyoruz. en son yufkayı de yağlayıp 220 derecede 30 zaman pişiriyoruz. Çıkınca dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun Peynirli Su Böreği Peynirli Su Böreği Peynirli Su Böreği Peynirli Su Böreği Peynirli Su Böreği Peynirli Su Böreği
Sonraki Yazı
Next Post »