Ev Baklavası

Ev Baklavası Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
  • 3 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt veya yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık teremyağ
  • Fırında pişirmeden önce üzerine 1 paket teremyağ
  • 150 gram margarin
Şerbeti için;
  • 5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • Yarım limon
 

Ev Baklavası Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru un kıvamına getirene kadar yoğurulur. Elan sonraları az buçuk dinlenmeye bırakılır averaj 20 dakika. Dinlendikten sonraları 5 çeri 5 asker bezeler halinde tümden külliyen üs ayrılır. Tek tek aynı boyutta bezeler oklavayla açılır. Elan sonra 5 erli yaptığımız hamuru yufka büyüklüğüne açılır ve içine isteğe merbut koz fındık koyulur. Ev Baklavası Ev Baklavası
Sonraki Yazı
Next Post »