Pastane Şekerparesi Sultan Tatlısı

Pastane Şekerparesi Sultan Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1, 5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
ŞERBET
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Pastane Şekerparesi Sultan Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Şeker ve su kaynatılır .Limon katılıp 7-8 an henüz kaynatılıp ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. 1 yumurta sarısını ayırıyoruz .Geri artan testis, şeker hastalığı, irmik, sıvı yağ, margarini sunturlu karıştırıyoruz ve vanilya, kabartma tozu un ekleyip yoğuruyoruz( kulak memesi yumuşaklığında olacak). Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp format verilip konusunda yumurta sarısı sürüp çatalla bere atılır. 180* ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarıp önceki sıcaklığı geçince şerbeti dökülür.
Sonraki Yazı
Next Post »